Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мусака от патладжани

Мусака от патладжани
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.5
(базиран на 14 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В олио полуизпържете нарязаните на тънки филии патладжани, без да ги белите

  • 2

    В остатъка от мазнината изпържете ситно нарязания лук и морковите

  • 3

    Добавете смляното свинско месо, а накрая - доматите или доматено пюре

  • 4

    След като свалите сместа от огъня, сипете всички подправки: сол, черен пипер, кимион, кориандър, магданоз, целина

  • 5

    Подреждайте в тава ред патладжани, ред месо

  • 6

    Сложете ястието да се пече, а през това време пригответе заливката

  • 7

    Разбъркайте яйцата с брашното, докато получите гъста каша, сложете и малко сол

  • 8

    След това прибавете киселото мляко, в което е 'угасена' щипка сода бикарбонат

  • 9

    Залейте с нея горещата мусака и я оставете във фурната, докато се зачерви.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...