Заешкото филе се смила на кайма.
Картофите се обелват и нарязват на дребно.
Каймата се слага на тиган заедно със зехтина и 150 мл вода. Раздробява се на малки парчета. Когато се задуши, към нея се прибавят нарязаните лук, чушки и морков. После се добавят подправките - къри, чубрица, черен и червен пипер, малко сол.
Картофите се слагат в тава, прибавя се каймата, още малко сол, доматите и 1 ч.ч. вода. Разбърква се и се слага в загрята фурна на 250 С около 30-40 минути, докато картофите омекнат.
За заливката: смесват се киселото мляко, брашното и яйцата, разбъркват се хубаво с телена бъркалка. Заливката се изсипва върху мусаката, когато картофите са омекнали. Запича се още 10-тина минути.