Използвам дебела наденица, от тази която се използва за суджук, защото е вече овкусена с подправки и това прави ястието много по-вкусно.
Нарязваме наденицата на големи парчета и с нож я пробиваме на няколко места.
Всички зеленчуци нарязваме на големи парчета, за да не се разпаднат при печенето.
Аз си замразявам резени червени и зелени чушки за зимата точно за това ястие и ги използвам, ако нямате, може и без тях. Към края може да добавите накъсани сушени червени чушки.
В тиган (тенджера) с незалепващо покритие първо запържваме наденицата. Не слагаме мазнина и, тъй като сме пробили парчетата наденица, от нея изтича достатъчно.
Изваждаме наденицата и я поставяме в гювеч или тава за печене.
В мазнината от колбаса един по един, за кратко запържваме, всички зеленчуци, за да се овкусят.
Готовите зеленчуци се прехвърлят при наденицата.
В тигана, в който сме пържили, изливаме виното, кипваме го и добавяме и водата. С дървена лъжица хубаво изстъргваме дъното, за да използваме всичко, останало от пърженето.
Заливаме наденицата и зеленчуците и печем около 30 минути или докато омекнат картофите.
Ако съдът за печене ви е по-голям, добавете още течност.
Това е едно от най-любимите ми зимни ястия, голяма вкусотия е.