Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-хрупкавото пиле, изпечено във форма за кекс?!

по статията работи: | 25 февруари 2016 Прочитания: 7051
Вкусно, ароматно и много хрупкаво
Най-хрупкавото пиле, изпечено във форма за кекс?!
Източник: Youtube

Сигурни сме, че обичате пилешко. Резултатите в последната ни анкета го доказаха - на много от вас пилешкото е най-любимото месце.

 

Печете ли често цяло пиле?

 

То е любимо на много от нас още от времето, когато се продаваше на всяка крачка, на големи грилове на улицата - такива вече почти няма, а и те значително занижиха качеството си, така че вариантът с купено пиле на грил - отпада.

 

Решението - запретваме ръкави и си правим пиленце на грил вкъщи!

 

Пилето, изпечено в тава, също става много вкусно, но има един проблем - винаги едната му страна е не толкова хрупкава. Защото първо го печем от едната страна, тя става хрупкава и апетитна, после обръщаме, за да се изпече и от другата и долната страна става влажна. Не че и така не е вкусно, но почитателите на хрупкавото пиле едва ли са доволни.

 

Затова имаме един супер готин метод за печене, с който пилето ще стане по-хрупкаво от всякога!

 

За да стане пиленцето хрупкаво, логично е, че при печене трябва да е изправено - така че да не се опира никъде.  

 

Вече сме ви показвали страхотен метод за пиле на грил в домашни условия - там печем пилето върху стъклено шише или кенче от бира.

 

Днес сме ви приготвили още един начин - пиле, изпечено в кръгла форма за кекс. 

 

Ето какво трябва да направите! 

 

Първо си подгответе формата - понеже ще сложим пилето върху издадената й част, трябва да я пригодим, така че соковете му да не изтичат в дупката.

 

Просто вземете парче фолио и сложете отгоре, като прегънете, така че да покриете стърчащата част на формата за кекс. 

 

Самата форма напълнете с вкусове - парчета лимони, резени лук, чесън, розмарин, мащерка - без да белите зеленчуците и без да премахвате подправките от стръкчетата. 

 

Пилето овкусете по любимия си начин - може да го държите предварително в марината - така ще стане най-вкусно.

 

Или просто намажете с мазнина и подправки (сол, пипер, чубрица, червен пипер), непосредствено преди да го сложите да се пече.

 

Сложете пилето да седне върху стърчащата част на формата за кекс. Пилето е готово за фурната. 

 

Нека тя да е загрята на 200 С. Печете го около 1 час. И после имате най-хрупкавото пиленце, приготвено в домашни условия. 

 

Ако ви трябва гарнитура, във формата за кекс може да сложите каквото желаете, картофи, моркови, обелен лук, апсержи, дори и ориз + нужното му количество вода. Ще стане просто фантастично!

 

Рейтинг: 4 / 5 , 217 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...