Сигурни сме, че в интернет сте попадали на изключително много красиви творения, подобни на това, което виждате на тази снимка.
Виждали сте много методи за украса и как точно да се получат подобни красоти, но винаги остава един въпрос.
От какво точно е направена тази глазура?
И ние се зачудихме и потърсихме отговора на този въпрос. Каква е тази глазура, как се прави и много важно - вкусна ли е...
Защото преди да усвоим умения с шприца, трябва все пак да имаме с какво да го напълним.
Та, предлагаме ви супер лесна маслена глазура за украса на кексчета и тортички, която и за наша радост е много вкусна!
С нея се борави лесно, може да се оцвети във всякакви цветове и стои супер красиво върху тортата или кексчето.
Дори обикновени розички да шприцовате, пак ще е невероятно!
Ето ги и продуктите:
- 675 г пудра захар
- 300 г масло
- 3-4 с.л. прясно мляко
- 1/2 ч.л. екстракт ванилия
За да се получи перфектно, нужно е пудрата захар първо да се пресее през сито. Маслото трябва да е на стайна температура. Млякото - пълномаслено. Ванилията е само за вкус, но със сигурност не я изпускайте от рецептата, защото точно тя прави глазурата вкусна!
Сложете маслото в купа и разбивайте с миксер на максимална скорост в продължение на 5 минути. После прибавете половината пудра захар, разбивайте 2 минути и прибавете другата половина. Разбивайте още 2 минути, а след това прибавете млякото.
* За направата на тази глазура е най-добре да използвате миксер със стойка, за да не спирате да бъркате изобщо. Със сигурност ще се получи и с обикновен миксер, просто с такъв със стойка ще ви е по-лесно.
Най-накрая прибавете и ванилията и разбивайте последни 2 минути. И готово - имате си прекрасна маслена глазура, която е супер вкусна и както разбрахте, не се прави трудно.
Разделете глазурата в отделни съдове и оцветете с каквито цветове желаете.
youtube.com
И след като сте готови, захващайте се за декорация! Повече няма да сервирате обикновени кексчета :)
youtube.com