Млякото се смесва с водата и се разделя на 2 части. Към едната, която е по-топла се разтваря маята със захарта, 1 с.л. брашно, а в другата солта. После смесваме двете части в общ съд и се оставя на топло да втаса маята.
Отделно изсипваме цялото количество брашно и оформяме кладенче по средата, в което счупваме яйцата (като отделяме единия жълтък за намазване), киселото млеко, олиото и се започва бъркане, като се замесва меко тесто. Отива точно 1 кг брашно.
Готовото тесто се оставя да втаса, след което се дели на 10 части.
Точат се и всяка част се маже с масло и се нареждат една върху друга. Реже се на триъгълници като пица.
Оформя се една топка от тестото и се слага по средата и триъгълниците се обръщат от острата страна към по широката и се нареждат около кръга по средата и така се оформят лъчите на слънцето. Така готовата пита се оставя да втаса.
Маже се с жълтък и прясно мляко или олио, поръсва се със сусам.
Пече се на 200 С около 30- 40 минути.