От трите вида брашно, сухата мая, 1 с.л. зехтин, яйцето, киселото мляко и щипка сол омесете лепкаво и еластично тесто. Покрийте с домакинско фолио и оставете на топло да втаса.
В дълбок тиган запържете лука и каймата. След потъмняване на каймата и редуциране на водата, добавете ситно нарязаните зеленчуци и пресния магданоз. Овкусете и подправете на вкус. Оставете плънката настрана да се охлади.
Омесете отново втасалото тесто и разделете на две еднакви топки. Разточете лист с диаметър на тавата. Намажете тавата с малко зехтин и покрийте дъното с листа тесто. От другия разточен лист направете странични ивици за тавата и ги залепете отстрани. От останалото тесто оформете ивици с дебелина около два сантиметра, с тях ще покриете пая.
Изсипете изстиналата плънка в тавата, разстилайки я равномерно по дъното. Отгоре покрийте с ивиците.
Печете около 30 минути в предварително загрята фурна до 180-200 С.
Украсете с резенчета домат и босилек по желание.
Приятен апетит :)