Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печен пипер

5
Печен пипер
Източник: Виолета Якова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 13 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Трябва да имате предвид, че всичко се прави бързо, сръчно и едновременно! Аз пека пипера на ламарина, според мен ароматът и вкусът после са уникални.

  • 2

    Бурканът трябва да е сух. Аспиринът се разпределя на три места - на дъното, по средата и най-отгоре. По същият начин и солта.

  • 3

    Печете пипера и "хвърляте" в буркана, като той през цялото време трябва да е покрит с капачката.

  • 4

    Притискате пипера с т. нар. „кълцаник“, докато го напълните. Затваряте и обръщате с дъното на горе. Добър апетит :)

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Таня
29.09.2013 | 20:23
точно така се прави за да се запази истинският вкус на пипера, а не печен, белен, че после варен .... и става на чорба... Аз дори слагам по 1 аспирин в буркан и до сега проблеми не съм имала, а от доста години го правя само по този начин, но използвам буркани с капачки на винт за по-сигурно. Добър апетит, пипера става чуден по този начин, абсолютно като току-що изпечен!
4
тихомира илиева
20.09.2013 | 08:59
Добра рецепта.
3
stefaniika koleva
19.09.2013 | 08:51
И аз така го приготвям печеният пипер.
2
Виолета Якова
19.09.2013 | 00:06
Отговор на коментар #1 от Margaritka:
Няма нищо странно...С аспирин правя много неща.Спестява много време.Важно е бурканите да се затворят много добре и е ОК!!!
1
Margaritka
18.09.2013 | 16:22
това с тези аспирини да се запечатва ми е много странно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...