Наредете филетата сьомга в тава за печене, залейте със сока от лимон и печете на 230 С, покрити с фолио, за около 12 – 14 мин.
Смесете в блендер предварително изпечените червени чушки, пармезана, царевичното нишесте, чили соса и чесъна. Добавете и пресния кориандър, нарязан на ситно, а накрая залейте всичко с пилешкия бульон. Пасирайте до получаване на гладка смес.
Прехвърлете готовата смес от червени пиперки в касерола и оставете на силен огън да заври. Намалете температурата и оставете да покъкри за 5 – 6 минути.
Сварете пастата за около 7 минути.
Смесете соса от печената сьомга със соса от червените пиперки, след което разбъркайте чаена чаша и половина от него със сварената паста.
Сервирайте сьомгата в подходящи чинии и гарнирайте с пастата. Останалата част от соса използвайте, за да залеете рибата.
По желание можете да добавите печени печурки към пастата.