Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печена тиква за Бъдни вечер

Печена тиква за Бъдни вечер
Източник: Petia Ivailova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Тиквата се обелва и нарязва на малки кубчета, които се подреждат в тава. Ако ви харесва, може да добавите 1-2 ябълки, разрязани на половинки и почистени от семките.

  • 2

    Парчетата тиква се заливат равномерно с вода, част от която трябва да остане на дъното на тавата. Поръсва се обилно със захар и канела.

  • 3

    Поставя се в предварително загрята фурна и се пече до зачервяване. Вади се от фурната, наръсва се с ядките и се допича още няколко минути. 

продукти
5 с.л.ядки
2 ч.ч.вода
2 ч.ч.захар
1 бр.ябълки
1 бр.тиква
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...