В леко подсолена вода варим пилешкото месо. Докато то е на котлона, си нарязваме зеленчуците.
Когато пилешкото месо е сварено, прецеждаме полученият бульон в тенджера и слагаме картофите вътре.
Паралелно с това, за около 2-3мин лука и морковите, нарязани на дребно или настъргани, се задушават. След това ги прибавяме при картофите. Докато чакаме да поомекнат, нарязваме пилешкото месо на дребно.
Когато са готови зеленчуците, ги слагаме в тенджерата, добавяме доматения сок, подправките и разбъркваме. Оставяме да ври на по-бавен огън за около 10-15 мин.
След това е време за фидето. Понеже то бързо се сварява не е нужно дълго време да престоява на котлона. За 5 мин е готово. Пробваме всички съставки на супата, и ако всичко е готово сваляме от котлона.
През това време приготвяме застройката – яйцето разбиваме със киселото мляко, някой прибавят и брашно, аз мисля, че без е по-вкусно.
В процеса на бъркане добавяме при застройката бульон от този на супата, за да не се пресече.
Когато преценим, че е готова изсипваме в тенджерата със супата, като през цялото време разбъркваме. По желание може да се върне 1-2 мин на котлона.