Сложете пилешките гърди в купа със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора. Захлупете купата и оставете месото 1 час, като след 30-та минута го обърнете.
Разтопете маслото и пържете пилешките гърди по 5-8 минути от всяка страна, после ги оставете да изстинат.
За майонезата: разбийте жълтъците с малко сок от зелен лимон, подправете със сол, после на тънка струйка изсипвайте олиото, като разбърквате през цялото време, докато майонезата се сгъсти.
Доовкусете, ако е необходимо. Измийте магданоза и естрагона, махнете дръжчиците, нарежете на ситно листата и ги добавете към майонезата, като запазите няколко стръка за украса.
Разрежете всяко авокадо, махнете семката, обелете го и го нарежете на резени, широки 1 см.
Наредете ги под формата на ветрило в блюдо за сервиране, напръскайте ги с останалия лимонов сок и ги гарнирайте с крес.
Нарежете пилешките гърди на филийки и ги наредете върху канапето от авокадо. Залейте с майонезата.
Гарнирайте с филийки лимон, листенца естрагон и крес.
По желание може да замените естрагона и магданоза в майонеза с листа босилек.
Рецептата е от книгата "Кулинарна екциклопедия" на ИК "Хермес".