В купичка размийте маята с топла вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура.
Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче.
Изсипете шупналата мая с киселото мляко, добавете разбитото яйце и зехтина. Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.
Втасалото тесто премесете отново. Разточете питка (с диаметър на тавата ви) и я поставете в намазнена тава. Поръсете питката със стафиди, притискайки всяка с пръст, за да не излезе при печене.
Сервирайте питката топла, поръсена с пармезан и украсена с клонки рукола. Приятен апетит :)