Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Праз чорба

Праз чорба
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:супа
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изчистеният и нарязан на ситно праз се задушава в мазнината.

  • 2

    След това се залива с 5 чаени чаши гореща вода и се вари до омекване.

  • 3

    В зелевия сок се размива брашното и се изсипва при праза, като непрекъснато се разбърква.

  • 4

    Чорбата се посолява на вкус и се доварява.

  • 5

    Поръсва се със ситно нарязан джоджен и се сваля от огъня. Поднася се гореща.

  • 6

    Ако нямате зелев сок, той може да се замени с 2 супени лъжици оцет.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...