Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнена агнешка плешка по нашенски

4
Пълнена агнешка плешка по нашенски
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.2
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обезкостете агнешкото месо и го смелете.

  • 2

    Накиснете хляба в прясното мляко.

  • 3

    Сварете морковите и целината в малко вода.

  • 4

    Нарежете ги на ивички, шунката - на кубчета, лука и магданоза - на ситно.

  • 5

    Смесете всичко добре и посолете.

  • 6

    Разрежете плешката с остър нож откъм ребрата, така че да се образува кухина за плънката.

  • 7

    Разстелете от едната страна по дължината на отвора половината от плънката.

  • 8

    Наредете резени от твърдо сварените яйца и ги покрийте с останалата плънка.

  • 9

    Зашийте отвора или го забодете с метални шишчета.

  • 10

    Осолете отвън плешката и я сложете във фурната в намазана с олио тава.

  • 11

    Отвреме навреме я обръщайте и я поливайте с отделения при печенето сок.

  • 12

    Ако е необходимо, долейте вода.

  • 13

    При поднасянето залейте порциите със сос, приготвен от: сока при печенето, брашното, бульона и виното.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
kalinka kalinkova
24.04.2014 | 10:01
И аз бих пробвала рецептата.
3
elena atanasova
23.04.2014 | 09:21
Ще се пробва тази рецепта.
2
тихомира илиева
22.04.2014 | 14:15
За Гергьовден ще я пробвам.
1
poli asenova
22.04.2014 | 10:40
Рецептата е много добра.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!