Обезкостете агнешкото месо и го смелете.
Накиснете хляба в прясното мляко.
Сварете морковите и целината в малко вода.
Нарежете ги на ивички, шунката - на кубчета, лука и магданоза - на ситно.
Смесете всичко добре и посолете.
Разрежете плешката с остър нож откъм ребрата, така че да се образува кухина за плънката.
Разстелете от едната страна по дължината на отвора половината от плънката.
Наредете резени от твърдо сварените яйца и ги покрийте с останалата плънка.
Зашийте отвора или го забодете с метални шишчета.
Осолете отвън плешката и я сложете във фурната в намазана с олио тава.
Отвреме навреме я обръщайте и я поливайте с отделения при печенето сок.
Ако е необходимо, долейте вода.
При поднасянето залейте порциите със сос, приготвен от: сока при печенето, брашното, бульона и виното.