Тиквичките се измиват и облват. Разполовяват се и сърцевината им се издълбава с лъжица. Нарязват се на дребно.
Лукът се нарязва на ситно.
В тиган се загрява зехтинът. Задушават се сърцевината от тиквичките и лука, докато лукът омекне.
След това се добавят вегетата и сиренето бри. Разбърква се.
Задушават се, докато течността, която пуснат зеленчуците, се изпари. Разбърквайте от време на време.
Сместта се сваля от котлона. Добавя се натрошеното сирене и яйцата, разбити с вилица. Прибавя се ситно нарязаният копър.
Със сместа се пълнят тиквичките.
Ако част от сместа остане неупотребена, може в последствие да се намажат с нея филии хляб и да се запекат – стават вкусни сандвичи.
Тиквичките се подреждат в тава, налива се около половин чаша вода и се поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Пекат се около 30-40 минути или докато тиквичките омекнат и пълнката се зачерви.
Бон Апети! :)