Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнено пиле с две гарнитури

5
Пълнено пиле с две гарнитури
Източник: Светлана Пенчева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пилето се вари в продължение на 30 минути (ако е домашно - 1 час). В това време на котлона в малко мазнина се запържа каймата, подправена с червения пипер, черния пипер и 1 с.л. чубрица. 

  • 2

    След като се запържи, при нея се добавя оризът, предварително измит и отцеден и се добавя и втората лъжица чубрица. Към ориза се прибавя бульона на пилето (или чиста вода).

     

  • 3

    След като оризът поеме водата, с готовата смес се пълни вече частично свареното пиле. Зашива се, може да се напълни и под кожата, ако имате още от сместа.

     

  • 4

    Чушките и моркова се измиват и нарязват на дребно. Запържват се в малко мазнина, посоляват се и се изсипват в тавичка. Добавят се 4 ч.ч. от бульона. В тавата се поставя и напълненото пиле. 

  • 5

    Покрива се с фолио и се пече на 250 градуса за 2-3 часа. След като се изпече се отстранява фолиото, за да придобие златист загар. 

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
тихомира илиева
07.02.2013 | 23:15
Обичам така направено пилето.
4
Vqra Petrova
06.02.2013 | 17:24
Излгежда вкусно ;)) имам едно пиле у нас и май това ще е съдбата му.
3
kalinka kalinkova
06.02.2013 | 17:12
Добро предложение.
2
pepi damjnova
06.02.2013 | 11:58
Много хубава е идеята.
1
Орнела Мути
06.02.2013 | 10:41
Вкусно !!!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D