Зеленчуците се нарязват на ситно. Рибата се почиства и посолява (най-добре е да е 3-4 вида).
В подходяща тенджера се слага вода, малко над половината. Сипват се олиото и солта. Когато водата заври, се прибавят нарязаните зеленчуци. Аз слагам само половината от нарязаните на ситно дивисил и магданоз, другата половина запазвам за по-късно.
Оставят се да поврят около половин час. След като зеленчуците поомекнат, се прибавя рибата. Тук времето зависи от вида и големината на рибата, но когато рибата е готова обикновено „изплува“ на повърхността, освен ако не е много едра.
Когато рибата се свари , я отсраняваме от чорбата, за да се отстранят костите и да се накъса на дребни парчета. Връщаме я обратно в тенджерата заедно с другата половина от дивисила и магданоза и оставяме да поври още 2-3 минути.
Изключваме котлона и изчакваме да поизстине малко. Застройваме чорбата с яйцето и сока от лимона. Прибавяме черен пипер на вкус. Дивисила и магданоза прибавям в последния момент, за да им се усеща по-добре аромата.