Един голям патладжан е достатъчен да изпробвате рецептата, след което със сигурност ще започнете да я правите често и ще прецените сами колко да вземете.
Измивате добре с вода и мажете обилно със зехтин "Елиа" - знаете патладжаните поемат доста.
Слагате върху хартия за печене в тавата и сложете във фурната, докато резените се изпекат както ви харесва, но да не прегарят, защото ще трябва да ги огъваме.
Вадите и след като леко се охладят, така че да можете да работите с тях, поставяте във всеки резен парче топено сирене, скилидки размачкан чесън, резен пресен домат и листа от пресен босилек.
Завивате на рулце и забождате с подходяща клечка. За изтънчен завършек - капнете от зехтина "Елиа" още една капка във вътрешността на рулцето!
Можете да сервирате още топли или охладени, можете дори да притопляте на микровълнова.
Пригответе същата рецепта и с тиквички! Получава се чудесно! Добър апетит!:-)))