Най-важното нещо и тук, както и в почти всяка салата, е дресингът. Именно той предава неповторим вкус.
1 кг зелен фасул сорт "Холандска принцеса", почистен от връхчетата, нарязан на 3-4 см и бланширан. Можете и да го сварите, ако предпочитате да е мек.
В купата, в която ще правите салатата, слагате:
7-8 с.л.зехтин, екстра върджин
4 с.л.оцет + 1-2 капки балсамико
4-5 пресовани скилидки чесън
1 връзка наситнен копър
Изсипвате вътре готовия фасул, разбърквате добре, но внимателно, за да се запази целостта, и посипвате с нарязан на филийки чесън. На тази салата върви и див лук (съществува и сушен, в бурканчета, като подправка), вид дребничък красив и много вкусен лук, но ако нямате, не го заменяйте със зелен, стар и какъвто и да е друг - не е същото.
Към салатата върви и кисело мляко.