Ястието е превъзходно и изключително здравословно.
Измийте обилно спанака и коп салатата (зимна зелена, маслена салата). Почистете спанака от дръжките. Оставете листата салата и спанак в студена вода за 10-15 минути.
Отцедете добре в гевгир и внимателно подсушете. Накъсайте листата на парченца и поставете в голяма купа за салата. Добавете накъсаното филе риба тон, обилно изплакнатия и отцеден червен боб. Прибавете към салатата шайбите лук, нарязаните домати и авокадото, нарязано на кубчета. Разбъркайте леко.
За да приготвите дресинга, разбъркайте зехтина, лимоновия сок, чесъна и горчицата в купа. Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете лимонов сок, ако е необходимо. Полейте салата с дресинга и украсете с резенчета лимон.
В една порция: 380 ккал, 17 г мазнини, 3 г наситени мазнини, 28 мг холестерол, 406 мг натрий, 26 г въглехидрати, 8 г влакнини, 32 г белтъчини.