Брашното и 1/2 ч.л. сол се смесват.
Добавят се 4 с.л. олио и се меси до получаване на едри трохи.
Постепенно се добавя вода (около 110 мл) и се меси до получаване на хомогенна маса.
Тестото се намазва с мазнина, покрива се и се оставя да престои не по-малко от половин час.
Междувременно картофите се сваряват и след като изстинат се обелват и нарязват на кубчета с големина половин сантиметър.
Четири супени лъжици олио се загряват в дълбок тиган на средно силен огън.
След намаляване на огъня се слага ситно нарязания лук и се пържи до златисто-кафяв цвят.
Добавят се граха, джинджифила, ситно нарязаните чушлета и зелен кориандър, картофите, останалата сол, смления кимион, 1 ч.л. млян кориандър и 1 ч.л. гарам масала.
Бърка се на слаб огън 3-4 минути и се маха от печката.
Тестото се премесва и се разделя на 10 топчета, които се разточват на кръгчета с диаметър 12-13 сантиметра.
След като кръгчето се раздели на две, всяка половина се навива на конус (за слепване се използва вода), пълни се с около 5 ч.л. от картофената плънка и се "захлупва".
Така готовите самоси се пържат на среден огън в дълбок тиган в олио на около 5 см от дъното, след като то се е загряло.
Пържи се, докато самосите станат кафеникави и хрупкави, след което се изваждат, оцеждат от мазнината и се сервират горещи.