Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Свинско руло с праз и сини сливи

18
Свинско руло с праз и сини сливи
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото трябва да е цяло парче. С нож го разрязваме така че да се получи плоско парче, което допълнително начукваме. Колкото по-тънко се получи, по-добре.

  • 2

    Поръсваме го с малко сол и черен пипер и от двете страни.

  • 3

    В зехтин задушаваме нарязаните праз и сушени сливи. Ако сливите са много сухи, хубаво е предварително да се накиснат в топла вода.

  • 4

    В купа смесваме праза, сливите, накиснатия във вода стар хляб, сол и черен пипер. Разбъркваме добре и така получената плънка разстиламе върху месото.

  • 5

    Навиваме го на руло и го слагаме в тавичка, със свободния край надолу, за да не се развие. Ако се притеснявате, вържете го, но на мен не ми се е развивало досега.

  • 6

    Залива се с 1 ч.ч. вино (може и повече, ако обичате по-горчив вкус) и 1 ч.ч.вода. Ако е останала плънка се слага и тя, около рулото. Дори е добре, защото сгъстява получения сос.

  • 7

    Тавичката се покрива плътно с фолио и се пече на 200 С до готовност. Аз проверявам след около 40 минути, като използвам и да облея месото с течността.

  • 8

    Вади се от фурната и се оставя малко да почине, преди да се нареже на порции.

  • 9

    Сервирам го с варени картофи или задушени зеленчуци, залети със соса от тавичката.

  • 10

    Много е приятна комбинацията на сладката плънка и горчивия сос от виното. Добре е тавичката за печене да не е много голяма, за да не се изпари течността и за да се запази месото по-сочно.

Коментари(18)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
18
kalinka kalinkova
29.11.2013 | 10:05
Бих пробвала да приготвя това руло.
17
kalinka kalinkova
29.11.2013 | 10:05
Със сини сливи свинското добре се комбинира.
16
pepi damjnova
29.11.2013 | 09:07
Отговор на коментар #14 от elena atanasova:
И за мен не е, но различни вкусове.
15
pepi damjnova
29.11.2013 | 09:06
Опитвала съм и изобщо не е лошо.
14
elena atanasova
28.11.2013 | 10:15
Според мен не е лоша комбинацията.
13
elena atanasova
28.11.2013 | 10:15
Не е лошо да се пробва.
12
vili deneva
28.11.2013 | 09:11
Отговор на коментар #10 от кати:
Супер ще е да.
11
vili deneva
28.11.2013 | 09:11
Допадна ми тази рецепта.
10
кати
27.11.2013 | 16:47
Направо чудно.
9
poli asenova
27.11.2013 | 09:34
Може да се пробва рецептата.
8
stefaniika koleva
27.11.2013 | 08:41
Отговор на коментар #6 от gabriela gabrielova:
Може да е вкусно.
7
stefaniika koleva
27.11.2013 | 08:40
Месо с плодове не съм опитвала.
6
gabriela gabrielova
26.11.2013 | 18:32
Доста интересно предложение.
5
Светла Иванова
26.11.2013 | 17:38
Хляба споява плънката.Той не се усеща като вкус,а само не позволява на плънката да излезе от рулото.Освен това като се нареже месото,праза не се разпилява,а всичко а си стои на филийки.А сините сливи си вървят страхотно със свинско :)
4
ива
26.11.2013 | 17:15
Без сливите ще е по-добре.
3
Violeta
26.11.2013 | 16:48
Отговор на коментар #1 от Anna Vasileva:
Сливите си подхождат с месото :)
2
Violeta
26.11.2013 | 16:47
Бих махнала сухия хляб.
1
Anna Vasileva
26.11.2013 | 16:31
И плодове, странно!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...