Месото трябва да е цяло парче. С нож го разрязваме така че да се получи плоско парче, което допълнително начукваме. Колкото по-тънко се получи, по-добре.
Поръсваме го с малко сол и черен пипер и от двете страни.
В зехтин задушаваме нарязаните праз и сушени сливи. Ако сливите са много сухи, хубаво е предварително да се накиснат в топла вода.
В купа смесваме праза, сливите, накиснатия във вода стар хляб, сол и черен пипер. Разбъркваме добре и така получената плънка разстиламе върху месото.
Навиваме го на руло и го слагаме в тавичка, със свободния край надолу, за да не се развие. Ако се притеснявате, вържете го, но на мен не ми се е развивало досега.
Залива се с 1 ч.ч. вино (може и повече, ако обичате по-горчив вкус) и 1 ч.ч.вода. Ако е останала плънка се слага и тя, около рулото. Дори е добре, защото сгъстява получения сос.
Тавичката се покрива плътно с фолио и се пече на 200 С до готовност. Аз проверявам след около 40 минути, като използвам и да облея месото с течността.
Вади се от фурната и се оставя малко да почине, преди да се нареже на порции.
Сервирам го с варени картофи или задушени зеленчуци, залети със соса от тавичката.
Много е приятна комбинацията на сладката плънка и горчивия сос от виното. Добре е тавичката за печене да не е много голяма, за да не се изпари течността и за да се запази месото по-сочно.