Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото и прясното мляко.
Какаото, бакпулвера, солта, брашното (отделя се 1 с.л.) и ванилията се пресяват и се добавят към течната яйчена смес, всичко се разбърква със шпатула или дървена лъжица до получаване на гъсто кексово тесто.
Кокосовите стърготини се смесват в отделна купичка с кондензираното мляко и брашното.
Тавичка с диаметър 24-26см се постила с хартия за печене и в нея се изсипва кексовата смес.
Отгоре върху нея по повърхността на сместа с лъжица или шприц се правят кръгове от кокосовата смес, без да се разбърква.
1 бр. от крушите се почиства и нарязва на полумесеци и се редят около кокосовата смес, а останалата круша се нарязва на дебели парчета и се слага по едно парче в белите кокосови кръгове.
Сладкишът се пече на 180 С за 50 минути до суха клечка.
Оставя се да изстине и се поръсва с кокосови стърготини или пудра захар по желание.