Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Специалитет "Царска шатра"

2
Специалитет "Царска шатра"
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Използвайте 4 свински пържоли, подправка за свинско.

  • 2

    За плънката:1 сварено яйце, 2-3 задушени гъби в малко масло, 50 г топено сирене, 50 г пушен бекон, 10 маслини без костилка, 1-2 кисели краставички, 50 мл червено вино.

  • 3

    За шишчетата: 150-200 г кашкавал, 150-200 г шунка, 12 триъгълничета топено сирене.

  • 4

    За панировка: 2 яйца, 2-3 с.л. брашно, 50-60 г галета.

  • 5

    За соса: 250 г гъби, 150-200 мл готварска сметана, 100 мл бяло вино, сол и черен пипер.

  • 6

    За декорация: домати, маслини, лимон.

  • 7

    Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително 2-3 гъби в малко масло.

  • 8

    Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а беконът - на пръчици.

  • 9

    Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио.

  • 10

    Покрийте с фолио и печете до готовност. Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета.

  • 11

    Вземете дървени шишчета и наредете по едно с кашкавал, едно с шунка и едно с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче).

  • 12

    Панирайте ги в следния ред – брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.

  • 13

    Нарежете останалите гъби на филийки, задушете ги в малко олио, налейте бялото вино и сметаната. Подправете със сол и пипер. Гответе няколко минути.

  • 14

    В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос.

  • 15

    Вземете по едно различно шишче, изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Desislava Stoyanova
02.01.2014 | 15:10
брей,че атрактивно! :)
1
Аламинут
02.01.2014 | 12:39
Изглежда доста добре .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...