Използвайте 4 свински пържоли, подправка за свинско.
За плънката:1 сварено яйце, 2-3 задушени гъби в малко масло, 50 г топено сирене, 50 г пушен бекон, 10 маслини без костилка, 1-2 кисели краставички, 50 мл червено вино.
За шишчетата: 150-200 г кашкавал, 150-200 г шунка, 12 триъгълничета топено сирене.
За панировка: 2 яйца, 2-3 с.л. брашно, 50-60 г галета.
За соса: 250 г гъби, 150-200 мл готварска сметана, 100 мл бяло вино, сол и черен пипер.
За декорация: домати, маслини, лимон.
Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително 2-3 гъби в малко масло.
Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а беконът - на пръчици.
Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио.
Покрийте с фолио и печете до готовност. Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета.
Вземете дървени шишчета и наредете по едно с кашкавал, едно с шунка и едно с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче).
Панирайте ги в следния ред – брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.
Нарежете останалите гъби на филийки, задушете ги в малко олио, налейте бялото вино и сметаната. Подправете със сол и пипер. Гответе няколко минути.
В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос.
Вземете по едно различно шишче, изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини.