Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печена шунка с глазура от мед и горчица

12
Печена шунка с глазура от мед и горчица
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 160 С и сложете тава в най-долната част.

  • 2

    Внимателно махнете кожата от свинския бут. Това става, като се прокара дълбок разрез по цялата дължина на бута, после кожата се захваща от вътрешната страна и се отделя на 1 парче. Маста трябва да остане върху бута.

  • 3

    Използвайте малък остър нож и леко нарежете повърхността на бута (на около 1 см. дълбочина) на кареобразни фигури за декорация.

  • 4

    В ъглите на всеки ромб се забожда по 1 розичка карамфил за украса.

  • 5

    Овкусете добре със сол и черен пипер.

  • 6

    Бутът се намазва с горчицата и се пече 20 минути, докато шунката не почне да хваща леко кафява коричка.

  • 7

    Смесете меда, ябълковия сок, захарта и шерито в тиган, на среден огън. При постоянно разбъркване гответе 2-3 минути, докато медът и захарта се разтопят напълно.

  • 8

    Залейте бута със соса.

  • 9

    Печете, като от време на време поливате месото със соса от тавата. Готвенето отнема около час или докато шунката придобие кафеникаво-златиста коричка.

Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
Silviq Milenova
25.11.2013 | 16:39
определено звучи много интересно.
11
kalinka kalinkova
25.11.2013 | 09:19
Отговор на коментар #4 от pepi damjnova:
И според мен ще е вкусно.
10
kalinka kalinkova
25.11.2013 | 09:18
Може да се опита от това предложение.
9
zvetanka ivanova
25.11.2013 | 08:38
Отговор на коментар #6 от elena atanasova:
Определено е така.
8
zvetanka ivanova
25.11.2013 | 08:38
Това ще е нещо невероятно.
7
elena atanasova
22.11.2013 | 09:16
Отговор на коментар #5 от pepi damjnova:
Аз също бих опитала.
6
elena atanasova
22.11.2013 | 09:15
Някакъв специалитет е това.
5
pepi damjnova
22.11.2013 | 08:57
Отговор на коментар #3 от poli asenova:
И мен ме изкушава да го пробвам.
4
pepi damjnova
22.11.2013 | 08:57
Чудесно изглежда.
3
poli asenova
21.11.2013 | 20:51
Ще го пробвам задължително.
2
poli asenova
21.11.2013 | 20:51
Това ще е някаква вкусотийка.
1
Майстор - готвач
21.11.2013 | 16:34
Изглежда страхотно .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!