Загрейте фурната на 160 С и сложете тава в най-долната част.
Внимателно махнете кожата от свинския бут. Това става, като се прокара дълбок разрез по цялата дължина на бута, после кожата се захваща от вътрешната страна и се отделя на 1 парче. Маста трябва да остане върху бута.
Използвайте малък остър нож и леко нарежете повърхността на бута (на около 1 см. дълбочина) на кареобразни фигури за декорация.
В ъглите на всеки ромб се забожда по 1 розичка карамфил за украса.
Овкусете добре със сол и черен пипер.
Бутът се намазва с горчицата и се пече 20 минути, докато шунката не почне да хваща леко кафява коричка.
Смесете меда, ябълковия сок, захарта и шерито в тиган, на среден огън. При постоянно разбъркване гответе 2-3 минути, докато медът и захарта се разтопят напълно.
Залейте бута със соса.
Печете, като от време на време поливате месото със соса от тавата. Готвенето отнема около час или докато шунката придобие кафеникаво-златиста коричка.