Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Старец по пловдивски

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2
(базиран на 5 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Към месото, нарязано на късчета, се прибавят солта и подправките
  • 2 Сместа се омесва добре и се оставя да престои няколко часа, за да се осоли и ароматизира равномерно
  • 3 С нея се пълни шкембето, като се внимава да не остане вътре въздух
  • 4 Напълненото шкембе се завързва здраво, надупчва се на няколко места и се оставя 24 часа на хладномясто
  • 5 След това се окачва на проветриво място, като през 4 дни се пресова с тежест, поставена върху дъска, за да добие плоска форма
  • 6 Това продължава 20 дни, докато изсъхне Съхранява се до 1 година на проветриво място. Поднася се сурово или пържено с яйца с домашна питка.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...