Свинските джолани се слагат в тавичка с нарязаните на колелца моркови и нарязаните на едро картофи. Намазват се с 2-3 лъжици зехтин, посоляват се и се заливат с 1 чаша бира (ако тавата ви е по-голяма може и повече).
Тавичката хубаво се обвива с фолио и ястието се пече около 1 час и половина на 200 градуса.
Гъбките се измиват, нарязват се на едро и се задушават в тиган с 2-3 лъжици зехтин (с манатарки и масло става по-хубаво). Двете краставички се нарязват на жулиени.
След като джоланите се изпекат, се обезкостяват и месцето се накъсва на парченца. Заедно с морковите и картофите всичко се прехвърля в йена тенджерка или тавичка, смесва се с краставичките и гъбите и отгоре се настъргва кашкавал.
Запича се за около 5 мин.
Приятен апетит!