В купа пресяваме брашното, прибавяме му бакпулвер и сол. Към тях добавяме нарязаното на парченца масло, което е на стайна температура.
Омесваме за кратко и добавяме едно яйце и водата, задължително студена. Продължаваме да месим, оформяйки топка тесто. Увиваме го във фолио и го оставяме в хладилника за около половин час.
След като мине времето, от тестото откъсваме малки топчета, които разточваме и оформяме според формичките за тарталети. Дъното на кората надупчваме с вилица, за да не се надигне при печенето. Печем в предварително загрята на 180 С.
Дробчетата се измиват добре, отцеждат се и се подсушават.
Лукът и целината се нарязват на ситно и се запържват в маслото. Изважда се и в същата мазнина се запържват дробчетата, като се внимава отвътре да останат леко червени, но не сурови.
Подправят със сол, черен пипер, индийско орехче и мащерка и се залива с кипнала сметана.
Пасира се с пасатор, разпределя се в тарталетите и се украсява с листенце от целината.