Стопете маслото, смесете го със зехтина, захарта, щипка сол. Разбъркайте и добавете брашното. Трябва да се образува тесто, леко трошливо.
Сложете тестото на дъното на форма за пай, притиснете към дъното, разпределяйки равномерно тестото, покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилника за 30 минути.
Загрейте на 180С, сложете скарата на средната степен и тава за печене върху нея.
За пълнежа: смесете всички съставки, без сметаната, разбъркайте добре. Излейте върху кората за пай.
Сложете формата за пай в тавата, загрята предварително във фурната, и печете за около 50 минути. Отстрани паят трябва да е запечен, а в средата леко „прожиниращ”.
Извадете на решетка, за да се охлади напълно преди сервиране.
Декорирайте с бита сметана.