Първо се почиства тиквата от кората и семките, след което се настъргва на ренде.
Към нея се прибавя 1 чаена чаша захар или на вкус според предпочитанията ви.
Сместа се обърква добре и към нея се прибавя канелата и предварително счуканите орехови ядки.
След това взимаме корите за баница една по една, като вяка една се сгъва на две.
Сгънатата кора се намазва с олио и в единия й край по дължина се слага от тиквената смес, след което се навива на рулце и се поставя в предварително намазнена тава.
Това се повтаря с всяка кора.
Когато всички кори са наредени в тавата, можете да нарежете с нож внимателно на порции, като на местата, където сте рязали, се поръсва с олио в процепите и след това намазвате отгоре тиквеника с олио.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса с включен вентилатор.
Когато тиквеникът придобие златист цвят, го вадим и поръсваме с пудра захар.
Добър апетит.