За 1 блат (за тортата трябват 3 блата) :
3 яйца
9 с.л захар
9 с.л брашно
1 бр. бакпулвер
1 ванилия
няколко капки кокосова есенция
Пекат се всеки по отделно в намаслена тавичка, предварително приготвена с кухненска хартия за печене. След което печете за около 15 минути на 180 С, но всичко зависи от вашата печка, ако е по-силна, намалете градусите на 150, ако е по-слаба, може да увеличите на 200 С.
Опитвайте се да не отваряте печката многократно, защото това са пандишпанови блатове и могат да спаднат значително. Когато се пекат, може да приготвите захарния сироп, за да изстине, след което може да се захванете с разбиването на сметаната, към която прибавяте половината шишенце от кокосовата есенция.
Когато всичко е готово, може да започнем и със сглобяването на самата торта. Започваме с блата, захарния сироп, към който също сме прибавили останалата кокосова есенция, и продължаваме сметана, блат, сироп, сметана, блат, сироп, сметана, след което правим ринг от сметанови розички.
Може да се направят и цветни. Поръсваме цялата торта, без ринга, с кокосови стърготини (аз използвах оранжеви, жълти и бели). И за финал, разтопяваме черния шоколад на водна баня и, с помощта на суха лъжица, чертаем с шоколад прави линии в ринга.
Не е много трудна за приготвяне, но не е и от най-лесните. Надявам се да ви хареса.