Блат: Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци, разбиваме белтъците на сняг, постепенно прибавяме половината захар. Pродължаваме да разбиваме, докато се абсорбират кристалчетата на захарта.
Смесваме жълтъците с останалата захар, разбиваме ги на крем, докато побелеят. В отделен съд смесваме орехите, кафето, какаото, брашното и ванилията.
Към жълтъчената смес прибавяме сухите съставки и леко добавяме белтъците, бъркаме много внимателно с дървена лъжица.
Изпичаме блатовете на 3 равни кори в загрята на 170/180'С. Блатовете са целувчени - много лепкави и чупливи.
Крем: Наливаме в касерола 600 мл прясно мляко, прибавяме захарта (400 гр), лимонената кора, и оставяме да заври. В останалото мляко (400 мл) разбиваме 180 гр брашно и 50 грнишесте и след това го изсипваме във врящото мляко. Варим крема, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, да не стане на бучки.
След като се свари, кремът се оставя да изстине и се добавя 200 гр меко масло. Разбива се се хубаво, и готовият крем е готов да бъде нанесен бърху тортата.
Украса: парен захарен фондан.