Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тутманик с кайма и лук

6
Тутманик с кайма и лук
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купичка размийте маята с топла вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.

  • 2

    Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура. Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче.

  • 3

    Изсипете шупналата мая с киселото мляко, добавете разбитите яйца и зехтина. Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.

  • 4

    Докато тестото втасва, пригответе плънката за тутманика. Запържете каймата с малко зехтин. Добавете и лука. Задушете до полуготовност. Подправете със сол, черен пипер и чубрица. Оставете да изстине, докато разточите листата.

  • 5

    Втасалото тесто премесете отново. След това го разделете на две еднакви по големина топки.

  • 6

    Разточете два листа. В намазнена тава поставете единия лист. Разпределете тестото добре по дъното на тавата, като засегнете малко и стените на тавата. Изсипете изстиналата плънка и покрийте с втория лист, като с пръсти внимателно прищипвате двата листа.

  • 7

    Намажете тутманика с разбит жълтък с малко зехтин. Поръсете със сусам по желание. Оставете да втаса за още 10 минути.

  • 8

    Печете на долния реотан на фурната, предварително загрята на 200 С. Намалете температурата до 180 С и печете за около 45 минути.

  • 9

    След като се изпече, напръскайте тутманика със студена вода, покрийте с домакинска кърпа и изчакайте 10-15 минути преди консумация.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
poli asenova
12.02.2014 | 19:57
Отговор на коментар #5 от kalinka kalinkova:
Аз също ще го приготвя.
5
kalinka kalinkova
11.02.2014 | 19:27
Мисля че ще ми хареса, ще пробвам рецептата.
4
gabriela gabrielova
10.02.2014 | 10:27
Отговор на коментар #2 от elena atanasova:
И аз бих пробвала.
3
тихомира илиева
10.02.2014 | 09:28
Много добре се е получил.
2
elena atanasova
07.02.2014 | 21:49
Със сигурност ще го опитам.
1
ruslana
07.02.2014 | 15:31
много добре изглежд а;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D