Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Умен сладкиш - ново двайсет

по статията работи: | 10 март 2015 Прочитания: 41033
Новата ни любима рецепта
Умен сладкиш - ново двайсет
Източник: pinterest/davebakes.com

Ние, кулинарните почитателки (и почитатели, разбира се), доста често си казваме фразата "Вече имам чувството, че съм видяла всичко". Е, да, ама не!   

 

Умен сладкиш досега не бяхме виждали. Освен че грабва с интересното си име, сладкишът очарова с "магическата" си способност. А именно – в процеса на печене сам образува блатове отгоре и отдолу, а по средата остава мек крем. 

 

Така, вместо да печем отделно блатове и да бъркаме крем, за да получим торта, правим една смес, слагаме я във фурната и забравяме за нея за около 30 минути, а тя мистериозно се превръща в своеобразна торта.

 

Освен това вкусът наистина е неустоим. Приготвя се изключително лесно, продуктите са достъпни, а накрая резултат е "Уау".

 

Както сами ще се убедите, освен че е "умен", сладкишът е изключително икономичен – общата стойност на продуктите е не повече от 4-5 лева. И какво излиза – евтино, лесно, бързо и невероятно вкусно...

 

За съжаление, няма точна рецепта, с която да станем умни (или по-умни), но за умния сладкиш можем да ви покажем необходимите продукти и стъпките, които да спазвате, за да превърнете "простия" сладкиш в "умен" :)

 

Продукти:

 

4 яйца

1 ч.ч захар

120 г брашно

500 мл прясно мляко (леко затоплено)

125 г разтопено масло

1 с.л. вода (може да замените с лимонов сок)

4 ванилии

 

Начин на приготвяне:

 

Разделяме жълтъците от белтъците. При жълтъците добавяме по-голямата част от захарта, ванилиите и водата (или лимоновия сок) и разбиваме, докато побелеят. След това добавяме маслото и разбъркваме на високи обороти още 1-2 минути. Започваме да добавяме постепенно пресятото брашно, като отново разбъркваме. Към същата смес малко по-малко започваме да прибавяме млякото, бъркаме с телена бъркалка, докато сместа се хомогенизира.

 

В друга купа разбиваме белтъците с останалата захар на сняг. След това внимателно ги добавяме към другата смес, разбърквайки съвсем леко, докато не получим сравнително еднородна смес.

 

Печем в тавичка (25 см), която е намазнена и набрашнена или застлана с хартия за печене, около 30-40 минути на 170 С. Проверявайте с клечка, забодждайте само около сантиметър, така ще проверите дали има образуван горен слой. След като е готов, оставете в изключена фурна за около 10 минути. Добре е, преди сервиране, сладкишът да се е охладил напълно за още по-невероятен вкус.

 

Накрая декорираме по желание – със сметана, плодове или както на вас ви харесва!

 

Да ви предупредим – получената смес (преди да я сложим във фурната) е доста течна, но не се притеснявайте – при печенето ще се получи желаният резултат. Освен това е възможно при печенето сладкишът малко да се издуе, след което спада сам, така че и това не трябва да ви тревожи. Както вече казахме, това наистина е един много умен и много вкусен магически сладкиш!   

Рейтинг: 3 / 5 , 3 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...