Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Уонтон със скариди

21
Уонтон със скариди
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:китайска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пресейте брашното. Разбийте в купа яйцето, солта и водата. Направете кладенче в брашното и изсипете сместа.

  • 2

    Месете, докато се получи гладко и еластично тесто. Ако стане прекалено твърдо и трудно за обработка, добавете още вода.

  • 3

    Когато тестото е готово се оставя да почине за половин - един час. След това разделете тестото на две и разточете всяка част на колкото се може по-тънък пласт.

  • 4

    Разрежете уонтон тестото на квадрати със страна 10 сантиметра. Трябва да получите около 24 квадрата тесто.

  • 5

    В купа нарежете почистените скариди, зеления лук, чесъна, морковите на ивички и настъргания джинджигил. Добавете сол, оризов оцет и захар и разбъркайте добре.

  • 6

    В средата на всяко квадратче от тесто, сложете по 1 с.л. от плънката и съберете четирите края, за да получите малка торбичка. Малко под краищата слепете с разбито яйце и завържете ивичка зелен лук, като връвчица.

  • 7

    Уонтоните се пържат на маслена баня в сгорещено олио и дълбок тиган за няколко минути. Сервират се със соев и сладко-кисел сос.

Коментари(21)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
21
elena atanasova
22.08.2013 | 10:05
Отговор на коментар #14 от Надя:
Ще пробвам вкусът му.
20
elena atanasova
22.08.2013 | 10:04
Интересно предложение е това.
19
pepi damjnova
21.08.2013 | 20:46
Добре изглежда.
18
poli asenova
21.08.2013 | 09:44
Отговор на коментар #14 от Надя:
Ще пробвам на вкус.
17
poli asenova
21.08.2013 | 09:43
Интересно е това предложение.
16
тихомира илиева
20.08.2013 | 20:25
Много красиво.
15
Надя
20.08.2013 | 14:18
Отговор на коментар #10 от Qna Kirkova:
Много ми хареса и на мен.
14
Надя
20.08.2013 | 14:18
Това е страхотно и ще е много вкусно.
13
кати
20.08.2013 | 14:17
но е много красиво за празник.
12
кати
20.08.2013 | 14:16
Няма ли да е много мазно от пърженето?
11
Qna Kirkova
20.08.2013 | 13:48
Отговор на коментар #4 от Стелияна Григорова:
Аз също бих опитала тази вкусотия.
10
Qna Kirkova
20.08.2013 | 13:48
Прекрасно изглежда!
9
Отговор на коментар #2 от Dobi Zvezdeva:
Наистина е страхотна рецептата .
8
Много хубаво изглежда .
7
Аламинут
20.08.2013 | 09:28
Отговор на коментар #2 от Dobi Zvezdeva:
И на мен много ми хареса и мисля да го приготвя .
6
Аламинут
20.08.2013 | 09:27
Страхотно предложение .
5
Отговор на коментар #3 от gabriela gabrielova:
Наистина е доста интересно , а предполагам и много вкусно :)
4
Харесва ми тази рецепта и ще се опитам да я приготвя .
3
gabriela gabrielova
20.08.2013 | 09:05
Интересно се е получило.
2
Dobi Zvezdeva
19.08.2013 | 15:52
страхотно изглежда
1
ана
19.08.2013 | 15:19
Изглежда добре, но мразя скариди.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D