Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Фокача с карамелизиран лук

Фокача с карамелизиран лук
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сложете маята в топла вода. Оставете така 10-тина минути, докато шупне.

  • 2

    После прибавете брашното, 1 ч.л. сол и 4 с.л. зехтин. Използвайте приставката за тесто на миксера (дръжте я в ръка като бъркалка), за да разбъркате съставките. 

  • 3

    После включете миксера на средна скорост и оставете, докато не стане меко тесто. 

  • 4

    Покрийте с кърпа, чиния или фолио и оставете за час да втаса. 

  • 5

    За да карамелизирате лука, нарежете го на дребно, сложете го в тиган заедно с 2 с.л. зехтин, щипка сол и пипер, оставете да се готви на средна температура около 15-20 минути. 

  • 6

    В тава изсипете останалия зехтин. Сложете там тестото, като с пръсти го разтегляте и правите дупки в него. Отгоре изсипете лука и стръкчетата розмарин.

  • 7

    Печете в загрята на 190 С фурна около 15 минути. 

продукти
1 пак.мая
1 ч.ч.вода
1.50 ч.л.сол
10 с.л.зехтин
10 стр.розмарин
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...