1
Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в 3/4 от мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук и 1/2 от доматите, нарязани на дребно, докато се изпари водата
2
Прибавят се брашното, червения пипер, малко бульон или топла вода, смления черен пипер и обелените скилидки чесън
3
Ястието се посолява на вкус и се пече въвфурна
4
Когато месото омекне се прибавят нарязаните на едри кубчета картофи, почистените от семето и нарязани на едро пиперки и предварително нарязаните на ивичкии задушени в останалата част от мазнината гъби
5
По-късно се прибавят останалите домати, нарязани на кубчета
6
Ястието се пече още 15 минути
7
Преди изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязаните магданоз, копър и чубрица.