Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Черен дроб с праз в було "Светли"

2
Черен дроб с праз в було "Светли"
Източник: Светла
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 19 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарязваме дроба на малки парчета.


  • 2

    Поставяме в съд да се накисне за 4-5 часа в студена вода, като сменяме водата периодично.

  • 3

    Нарязваме праза на ситно.

  • 4

    Намазваме дъното на тава с малко олио.

  • 5

    Измиваме дроба и булото добре.


  • 6

    Увиваме дроба с праз в булото. Ръсим с малко сол и смлян черен пипер.

  • 7

    Върху всяко парче отгоре поливаме малко олио или течен маргарин.

  • 8

    Заливаме с чашата вино и малко вода.

  • 9

    Печем в умерена фурна при 180 С за по 45 минути от двете страни. Обръщаме парчетата.

  • 10

    Сервираме с гарнитура по избор. Приятен апетит!

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Zlatina Todorova
13.02.2013 | 17:02
не обичам дроб но ще пробвам тази рецепта да направя на моя мъж дроб :)
1
тихомира илиева
28.01.2013 | 19:18
Не съм пробвала досега по този начин.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...