Бисквитите и маслото се разбиват в блендера. Изсипват се в тортена форма, като се разпределят и притискат леко, за да се получи равномерна кора.
Сметаната, маскарпонето и захарта се разбъркват добре до хомогенна смес. Така полученият крем се изсипва върху масленото тесто.
* Опитайте крема, преди да го сложите върху тестото. Ако желаете, увеличете количеството на захарта.
Компотът от кайсии се пасира и леко се загрява на котлона. Желатинът се разтваря в студена вода, сипва се в топлия сок и се бърка, докато се разтвори.
Сваля се от котлона и се слага за 5-10 минути във фризера. Леко стегнатият желатин се изсипва върху крема. Покрива се с фолио и се оставя за няколко часа в хладилник, докато стегне.