За тази рецепта трябва да използвате малки силиконови формички.
Разделете фъстъченото масло на две. При едната част добавете маслото, захарта и щипка сол, разбъркайте до хомогенна смес.
Сложете съда, в който сте направили фъстъчената смес, в друг по-голям съд с вода, за да стои сместа кремообразна.
Натрошете шоколада на малки парченца или използвайте шоколадов чипс. При него добавете останалата част от фъстъченото масло.
Сложете го в микровълновата да се разтопи (на ниска степен). Оставете го няколко минути в микровълновата, като проверявате през 1-2 минути. След това разбъркайте до хомогенна смес.
Във формичките сложете по една лъжица от шоколадовата смес, след това по една лъжица от фъстъчената смес. Сложете във фризера за 10 минути.
След това извадете, сложете по още една лъжица от шоколадовата смес и оставете във фризера, докато стегнат напълно.