Ябълките се обелват и почистват и се нарязват на тънки резени. Едро смлените орехи, захарта и канелата се смесват. Маслото се разтопява.
Вземат се 3 от корите и горната се намазва с масло с помощта на четка. В късия край на корите се посипва ивица от ябълките и се поръсват с галета. Целия лист се поръсва с ореховата смес.
Дватa дълги края на корите се подгъват леко навътре и от към ябълките се навиват на руло. Повтаря се до изчерпване на корите и плънката.
Получените рула се поставят върху подмазана тава или върху хартия за печене, намазват се с останалото краве масло и се пекат в загрята фурна на 220⁰С, като се внимава да не прегорят. При необходимост се покриват с хартия за печене. Вадят се от фурната след като порозовеят.
Завиват се с кърпа за да отмекнат. След изстиване се поръсват с пудра захар и се режат на подходящи парчета.