Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ябълки Хасълбек

Ябълки Хасълбек
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 200 С. 

  • 2

    Обелете ябълките, махнете им семките и ги срежете на половинки. Направете разрези отгоре на ябълката, като не стигате до долу. Подредете ги в тава. 

  • 3

    В купичка смесете 2 с.л. кафява захар, 1 с.л. разтопено масло и малко канела. Разбъркайте и намажете ябълките с тази смес с помощта на четка. Покрийте с фолио и печете 20 минути. 

  • 4

    Махнете фолиото, оставете да се охладят за 10-тина минути. 

  • 5

    През това време смесете останалата захар, останалото масло, останалата канела, заедно с брашното и овесените ядки. 

  • 6

    С остър нож отворете разрезите на ябълката. Разпределете сместа върху ябълките и печете още 10 минути. Накрая пуснете вентилатора на фурната за още 2 минути. 

  • 7

    Сервирайте с топка сладолед. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...