Загрейте фурната на 200 С.
Обелете ябълките, махнете им семките и ги срежете на половинки. Направете разрези отгоре на ябълката, като не стигате до долу. Подредете ги в тава.
В купичка смесете 2 с.л. кафява захар, 1 с.л. разтопено масло и малко канела. Разбъркайте и намажете ябълките с тази смес с помощта на четка. Покрийте с фолио и печете 20 минути.
Махнете фолиото, оставете да се охладят за 10-тина минути.
През това време смесете останалата захар, останалото масло, останалата канела, заедно с брашното и овесените ядки.
С остър нож отворете разрезите на ябълката. Разпределете сместа върху ябълките и печете още 10 минути. Накрая пуснете вентилатора на фурната за още 2 минути.
Сервирайте с топка сладолед.