Картофите се сваряват в подсолена вода.
Белят се и още топли се намачкват с малко сол на вкус (може да се прибави малко масло).
Месото се нарязва на малки парченца и се запържва в сгорещена мазнина.
Прибавят се подправки на вкус и се разбърква. Оставете да се охлади.
Започнете оформянето на розата.
В йенска тавичка или друг подходящ съд се сипва малко мазнина на дъното.
Слага се от картофеното пюре, като се разстила леко, изсипва се в средата плънката, пак от пюрето и се оформя на купол (къртичина).
Взимат се топчета от пюрето.
С мокри ръце се оформят на питки и се залепят към конуса от пюре последователно, като леко се застъпват, а краищата се извиват леко навън.
Така се правят листенцата на розата, докато свърши пюрето.
Отгоре се залива с разбито яйце. Пече се на 180-200 С, докато придобие златист цвят.
Пояснение: В продуктите няма посочени подправки, тъй като техният избор зависи от кулинара.