Загрейте предварително фурната на 200 С (за да изпечете крутоните).
Сварете картофите в тенджера с подсолена вода. След като кипне, намалете температурата и оставете така, докато омекнат. Отцедете ги, върнете ги в тенджерата или в голяма купа, и намачкайте хубаво.
Разстелете пюрето върху чиния и изчакайте да изстине.
Поставете крутоните върху хартия за печене, смесени с разтопено масло и сол на вкус. Запечете ги до леко покафеняване (около 10 минути).
Разбийте леко яйцата в друга купа. Смесете ги с изстиналите картофи, 1 ч.ч. брашно, 1.5 с.л. сол, черния пипер и индийското орехче. Разбъркайте с дървена лъжица, докато се образува тежко тесто. Ако тестото се окаже прекалено течно, за да се оформят кнедлите, добавете още малко брашно.
Върху кухненския плот или друга свободна и чиста повърхност, нарежете тестото на 12 равни парчета. Във всяко парче сложете по 1-2 крутончета и оформете топчета (т.е.кнедлите) с мокри ръце, за да не лепне.
Сварете вече оформените кнедли в подсолена вода за десетина минути. Сервирайте мигновено.