На котлона в съд наливаме около 4 л вода, в която добавяме сол. След завирането, в нея добавяме макароните. Варим 10 минути от момента на завиране.
Поливаме със студена вода и отцеждаме в гевгира.
В отделен съд изсипваме малко олио и добавяме пюрето, чесъна, моркова, нарязаните на порции кренвирши, сол, черен пипер.
Преди да махнем соса от котлона, поръсваме с босилека и разбъркваме добре.
Заливаме готовите макарони и изсипваме всичко в керамична тава за печене.
Печем във фурна на 250 С за 20 минути. Покриваме тавичката с фолио и оставяме ястието на остатъчната температура -15 минути.
Сервираме на масата съда, в който са приготвени макароните, за да може всеки сам да си сипва колкото иска.
Наздраве и добър апетит!