Крилцата ги измиваме и почистваме от остатъчна перушина или костици. Мариноваме в смес от посочените продукти.
Слагаме ги в тенджера от йенско стъкло и ги прибираме на студено, за не по-малко от 2 часа, като периодично ги разбъркваме, за да поемат по-добре от маринатата.
Печем на фурна при температура от 200-220 С за 40 минути. Изключваме фурната и оставяме ястието на остатъчната температура.
Сервираме крилцата върху предварително сервирана по чиниите домашна лютеница приготвена по следния начин: червени и зелени чушки, моркови, люта чушка, скилидки чесън, червени домати, син домат, осолен до отделянето на горчивия сок, сол и смлян черен пипер на вкус, 2 чаени чаши олио.
Зеленчуците се смилат през машинка за месо и се задушават в тенджера под капак за 30 минути. След това се слага олиото и лютеницата се осолява на вкус и се поръсва със смлян черен пипер.
Разбърква се добре и се сервира след охлаждане.