Тази салата е идеалната компания на ракийката и водката в тези студени дни :)
Внимателно изрежете дъното на сварените яйца и издълбайте жълтъците. Намачкайте жълтъците с малко зехтин.
В купичка нарежете киселите краставички на много малки кубчета, добавете наситнения магданоз, пресен лук и половината от намачкания жълтък.
С малка лъжичка патъпчете получената смес обратно в издълбаните яйца и с дъното надолу поставете в плитка чиния върху предварително поставени листа айсберг или зелена салата.
За „забрадката“ използвайте листа кисело зеле, за бретон - останалата част от жълтъка, за очите - зърна черен пипер и за устата лентичка морков.
Остатъка от моркова нарежете на тънки ивици и го добавете към салатата заедно с пресния лук и полейте с малко зехтин.