Загрейте фурната на 220 С.
В голяма огнеупорна тенджера (да става за готвене във фурна) или тиган загрейте зехтина. Подправете пилето с малко сол и пипер. Запържете го от двете страни, ако се наложи – на 2 пъти. Прехвърлете го в купа.
Отцедете мазнината от тигана, като оставите съвсем малко. Добавете лука и чесъна и сотирайте около 3-4 минути. Добавете доматената паста и предварително нарязания и отцеден патладжан, след това – нахута, сос хариса и бульона. Оставете да къкри.
Добавете пилето и чери доматчетата към нахута и мушнете във фурната. Запечете до готовност, около половин час, в зависимост от фурната.
Можете да замените плешките с друга част от пилето, по желание. Поднесете с магданоз и лимон.