Разтворете маята със захарта в топлото мляко.
Прибавете 2-3 с. л. от брашното, разбъркайте леко и оставете да втаса на топло, докато удвои, даже утрои обема си.
Замесете тесто от изброените продукти (без меда, орехите, канелата и 1 жълтък).
Оставете пак да втаса за 1 час.
Разделете тестото на две части. Разточете едната и я поставете в тавата (намаслена).
Намажете я с плънката от орехи, мед и канела (предварително разбъркани).
Отгоре покрийте с втората разточена кора.
В центъра сложете една купичка от крем карамел и натиснете леко, колкото да очертаете средата.
От очертаното навън нарежете на триъгълници, като всеки го взимате и усуквате два пъти.
Оставете пак да втаса, намажете с разбит жълтък и печете на 200 градуса, до готовност. Намажете погачата с масло, след като я извадите от фурната.